Actueel

Tandzorg Oldenzaal 5 jaar

Tandzorg Oldenzaal bestaat op 31 december 5 jaar! Een mijlpaal om bij stil te staan. Het verliep niet allemaal zonder slag of stoot, maar inmiddels staat er een succesvolle praktijk die nog steeds groeiende is. De drijvende kracht achter deze praktijk? Dat is praktijkeigenaar én tandarts Susanne Latka (35 jaar).

Altijd gedroomd van een eigen praktijk

In groep 7 van de basisschool moest ze een snuffelstage lopen en die liep ze bij de praktijk waar ze zelf patiënt was (de praktijk die ze later over nam). Vanaf toen wist Susanne het zeker, ik wil tandarts worden en een eigen praktijk runnen. Ze werd twee keer uitgeloot en kwam via de opleiding psychologie en bewegingswetenschappen alsnog terecht op de opleiding Tandheelkunde in Groningen, waar ze in 2014 afstudeerde als tandarts.

Beste uit jezelf halen

Gedreven als ze is doet ze bij verschillende praktijken werkervaring op. Susanne is een harde werker, die de lat voor zichzelf hoog legt. Ze wil zichzelf als tandarts blijven ontwikkelen en doet daarom tal van cursussen op het gebied van orthodontie en esthetische / reconstructieve tandheelkunde.

De stap naar een eigen praktijk

Het werk als tandarts medewerker gaf haar na een aantal jaren niet meer de voldoening die ze graag wilde. Susanne is een echte teamplayer en het gevoel van ‘samen’ ontbrak voor haar. Het werd tijd om op zoek te gaan naar een praktijk voor haar zelf. Op een feestje kwam ze de zoon van Peter Jansen (vorige eigenaar) tegen en daarin raakten ze in gesprek over de praktijk aan de Steenstraat. De gecensureerde versie van het verhaal is dat Susanne gezegd heeft dat als Peter van zijn praktijk af wilde hij haar maar moest bellen en zo geschiedde. Op 31 december 2017 was de praktijkovername een feit.

Groei en ontwikkeling

De praktijk groeide de afgelopen 5 jaar niet alleen in patiëntenaantal, maar ook het team breidde uit. Daarnaast werd er geïnvesteerd in nieuwe behandelstoelen, een digitale mondscanner, lachgasapparatuur en een microscoop. ‘De kracht van de praktijk is dat we het echt met zijn allen samen doen en dat het vooral heel erg gezellig is. En als het goed gaat met de praktijk, dan geldt dat ook voor mijn personeel’, aldus Susanne.  Op de vraag wat ze nog wil bereiken voor de toekomst is Susanne helder. Ze wil graag kleinschalig blijven, met een persoonlijke benadering naar de patiënten, in een warme en huiselijke sfeer. Ze hoopt dat de huidige samenwerking met collega tandarts Anke kan doorgroeien tot een volwaardige samenwerking en dat ze het beste uit haar zelf en het team kan blijven halen.

Hardstyle met een gouden randje

Susanne is gelukkig getrouwd met Bastiaan en trotse moeder van Lilli. Als ze het over ‘haar schatjes’ heeft doelt ze echter op haar twee honden. Ze kan enorm genieten van een goed hardstyle feestje en schaft het liefst alles aan in het goud. Ook in de praktijk raakt iedereen met het goudvirus besmet, zo is er in de personeelsruimte onder andere goudkleurig bestek, vazen, lampen, pennen en zijn er goudkleurige greepjes in de keuken te vinden.

Back to top