Kroon en brugwerk

Bij een tand of kies met een grote vulling kan soms geadviseerd worden een kroon te laten vervaardigen. Een andere reden kan zijn dat de tand of kies een wortelkanaalbehandeling heeft gehad, of eenvoudigweg een esthetische wens.

Een kroon is een kapje van (vaak) tandkleurig materiaal, deze wordt vervaardigd door een tandtechnieker aan de hand van de afdrukken die zijn gemaakt na het omslijpen van de tand of kies. Door het omslijpen van de tand of kies kan het element soms gevoelig zijn in het begin. U wordt verdoofd, waardoor u zo min mogelijk last hebt tijdens de behandeling.

Wanneer een tand of kies getrokken wordt, kan er geen kroon meer vervaardigd worden op deze plek.

Wat meestal wel een mogelijkheid is, is het vervaardigen van een brug. Een brug bestaat uit een of meerdere pijlers (afgeslepen tanden of kiezen) en een of meerdere dummies (tand of kies als brugtussendeel). Een brug kan nodig zijn voor een fraaie esthetiek, een betere kauwfunctie of om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan of de kies die normaal met deze kies in contact stond gaat uitgroeien.

Telefoon

De receptie is bereikbaar tijdens onze reguliere openingstijden. Ons algemene telefoonnummer is:

0541-510817

Bel ons

Afspraak maken

U kunt ons verzoeken een afspraak te maken. Dit kan door dit formulier in te vullen. Wij bevestigen uw afspraak altijd per e-mail of telefoon!

Afspraak maken

Openingstijden

Ma, wo, do 07.30-12.00 en 12.30-16.30
Dinsdag 10.00-17.00 en 17.30-19.30
Vrijdag 07.30-12.00 en 12.30-16.00

Vrijdag zijn we vanaf 12.00 niet meer telefonisch bereikbaar.

Back to top