Prothetiek

Er zijn diverse soorten protheses die vervaardigd kunnen worden. Wanneer alle tanden en kiezen niet meer aanwezig zijn, wordt er een volledige prothese vervaardigd.

Wanneer er enkele tanden en/of kiezen ontbreken kan er gekozen worden voor een partiële prothese of een frame. Een frame heeft een metalen onderstructuur en wordt op zijn plaats gehouden door haakjes die om de nog aanwezige tanden klemmen.

Voor het onderhouden van een prothese geldt voor alle soorten hetzelfde. Ons advies is om ’s nachts de prothese uit te laten. De prothese kan gepoetst worden met een protheseborstel en een beetje zeep. Dit dient goed afgespoeld te worden met water en vervolgens droog bewaard te worden.

Van bepaalde agressieve reinigingsmiddelen kan de prothese poreus worden, daardoor wordt het steeds moeilijker deze goed schoon te krijgen.

Controle:

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts méér dan alleen je tanden en kiezen.
Zo wordt er bijvoorbeeld ook gekeken of er afwijkingen zijn aan bijvoorbeeld uw tong, lippen of (wang)slijmvliezen. Zo kan de tandarts indien nodig op tijd ingrijpen of u verwijzen naar een kaakchirurg voor verder onderzoek.
Tevens wordt er gekeken naar eventuele slijtage aan de prothese en of deze nog goed zit.
Dus ook als u een kunstgebit draagt is het belangrijk om tenminste 1 keer per jaar naar de tandarts te gaan.

Telefoon

De receptie is bereikbaar tijdens onze reguliere openingstijden. Ons algemene telefoonnummer is:

0541-510817

Bel ons

Afspraak maken

U kunt ons verzoeken een afspraak te maken. Dit kan door dit formulier in te vullen. Wij bevestigen uw afspraak altijd per e-mail of telefoon!

Afspraak maken

Openingstijden

Ma, wo, do 07.30-12.00 en 12.30-16.30
Dinsdag 10.00-17.00 en 17.30-19.30
Vrijdag 07.30-12.00 en 12.30-16.00

Vrijdag zijn we vanaf 12.00 niet meer telefonisch bereikbaar.

Back to top